Sju

Fredag idag! Hurra! Önskar bara att jag var lite piggare. Orkar nästan inte hålla ögonen öppna.
Min granne var lika puckad som vanligt i natt. Hur F*N kan man börja skotta balkongen klockan ett på natten!?! Jag vaknade självklart och fick svårt att somna om. Jag börjar verkligen ledsna på att ha grannar.

Lukas var också trött i dag. ”Jag har inte sovit alls i natt” var hans uppfattning. Med lite övertalning gick det i alla fall bra. Han var inte nöjd alls, men det gick.

Har suttit och läst ett brev som Lukas fars nya fru har skrivit till utredningen. Det är 3 sidor långt och mycket välskrivet. Jag blev väldigt glad över att hon gjorde detta.

Utdrag från hennes text:

”On the whole, I feel like Lukas tends to focus on the negative too much. He can have hours and hours of good solid fun play with one small incident (for example getting bumped into or having a toy snatched away) and he will focus entirely on that one negative. When interacting with others, he tends to interpret their behaviour in the most negative way possible, i.e. if someone knocks into him, it must be on purpose, if someone serves his food last or gives him the ‘wrong’ sticker or misunderstands him, they are being mean to him. He assumes the worst first. He used to react passively by running away, retreating, or crying. Lately, he has become more assertive and will shout or even push or hit in anger.”

Jag kan inte annat än hålla med i alla dessa påståenden.

Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Bager-Eli skriver:

    Tobias är likadan… 🙁 Tror att folk gör saker mot honom med flit och blir arg. Det har väl att göra med deras självkänsla, som ju ofta är låg eftersom dom känner sig annorlunda än sina kamrater…

    Det är jobbigt att läsa utredningsmaterialet, men man måste komma ihåg att det är för barnets bästa. Att tack vare detta kommer dom få hjälp att kunna hantera situationer och känslor och livet blir lättare. Kram