Alla hjärtans dag. Fint, men lite fånigt om man frågar mig. Jag gillar verkligen alla högtider och firar gärna. MEN mina älskade firar jag helst varje dag. Men jag har i alla fall köpt en ask med chokladhjärtan som vi ska mumsa på tillsammans ikväll.

Mår ganska crap at the moment. Hade ångest igår kväll men lyckades ändå somna. Vaknade 00.30 av att grannarna bråkade och skrek = ger mig ännu mer ångest. Vet inte riktigt när jag somnade igen. Vaknade ca. 5 och kunde inte somna om. Jag bara låg och stirrade i taket i en timme.

Nu sitter jag på jobbet och mina ögon känns som om dom ska ploppa ut ur huvudet. Tårarna är nära hela tiden. Jag är sliten – minst sagt. Tack och lov ska jag bara jobba till klockan 11 idag. Halva dagen blir VAB (vård av barn) eftersom jag ska till BUP. Ska ta mig förbi skolan också och försöka få fröken att ta sig tid att prata med mig. Sist jag var på BUP gjorde vi nämligen en lista med förslag på åtgärder som kan hjälpa Lukas i skolan. Jag måste gå igenom denna med fröken. Den ser ut som följer:

* Lugn och ro vrå där Lukas kan få vara ifred och ”stänga av”. Kanske läsa en bok eller bygga lego. (Helst Nintendo DS men det är inte tillåtet på skolan.)
* Begränsa läxor och stoppa honom när han ber om fler.
* Gymnastik – Personalen behöver hjälpa honom att hålla ordning, på sig själv och sina saker.
* Hörselkåpor – Så hjärnan inte behöver hantera lika många intryck hela tiden. Lukas hör ALLT.
* Stressboll (I nuläget biter han sig i handen när han blir frustrerad/arg som ett sätt att stoppa sig själv. Vi måste ge honom ett annat sätt att stoppa sig.)

Kl. 14.30 ska jag vara på BUP. Jag är så nervös att jag tror att jag gräver ner mig snart. Vad gör jag om dom inte sjukskriver Lukas på deltid?

Categories: Blogg