Nu ska jag snart påbörja kampen om en dusch. Jag har förvarnat flera gånger, och Lukas visar sin ovilja till att samarbeta. Jag hatar den här stunden. Vi kommer båda vara jättetrötta efteråt.

Imorgon ska han till skolan. Jag är väldigt orolig inför detta. Hoppas verkligen inte att han märker det. Fördelen är att dom har bild imorgon och just nu har dom frukt-tema. Han har fått en stjärnfrukt som han ska få ta med sig, vilket han ser fram emot. Det kan nog hjälpa lite på traven.

Räknar dagarna tills på tisdag. Det känns som om det är början på början till vårt ”nya” liv. Jag funderar väldigt mycket på vilken typ av hjälp som kan tänkas bli aktuell. Jag tror t.ex. på en alternativ skolgång. Lukas mår ju väldigt dåligt så som han har det i skolan nu. Asperger-klass står högt på min intresse-lista. Sen är det ju sådana där praktiska saker – som att organisera. Kan man få hjälp med det? Och resor till pappa? Kan han få en ledsagare? (För jag släpper honom INTE ensam.) Det är 1000 saker som snurrar. Inte minst tanken på att ansöka om vårdbidrag. Det verkar vara ansökningen from hell…

Nä, dusch var det. Wish me luck!

Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Bager-Eli skriver:

    Så fort ni har fått diagnos är ni berättigade all hjälp imon LSS, så det är bara att ansöka 🙂 Får man avslag för nåt man tycker är fel, så överklaga. Jag har fått massa hjälp av kuratorn på habiliteringen med detta 🙂