Första dagen på utredningen. Det var jobbigt, intressant och intensivt. Kl. 6.45 gick vi hemifrån och kom fram till Cereb strax efter 8. Lukas var nervös och hade ont i magen. Han verkade tycka att det var jobbigt med alla människor på pendeltåget. Buss gillar han dock att åka så det gick bättre.
Lukas fick träffa läkaren som undersökte honom lite och sedan fick han göra en del tester tillsammans med en psykolog. Han berättade för mig att han hade fått para ihop saker som hörde ihop. Ex. 5 bilder och 3 hör ihop – vilka?
Under tiden han gjorde dessa tester fick jag och Daniel prata med läkaren. Hon ville/kunde inte sjukskriva Lukas utan hänvisade oss till vårdcentralen. Hon verkade mest tycka att vi ska avvakta tills utredningen är klar. *suck* Men jag undrar, OM vi avvaktar, och han får klart att han behöver extra stöd. Får han det _på en gång_ då? Eller ska vi avvakta ännu mer? Det är ju liksom lite akut när pojken kräks i skolan p.g.a. ångest! När han sover dåligt och inte vill gå i skolan längre. Han går ffs i klass 1!! Okej om han gick i högstadiet och inte ville gå till skolan… det hade jag kunnat förstå.

Nu är Lukas jättetrött. Han sprang raka vägen in till sin dator när han kom hem. För en stund sen kom han ut och berättade att han hade somnat. Stackars liten!

På torsdag är det dags för del 2. Då blir det ungefär samma visa igen.

Categories: Blogg