Det går vattenkoppor på Lukas skola. Igår klagade Lukas över att han fått en knottra på nacken. Imorse var dom fler. Men inte så många att jag tyckte det var konstigt. Vi åkte till Cereb och Lukas gjorde klart testerna. Han var jätteduktig! Nu behöver vi inte komma tillbaks förens vi ska få återgivningen den 18:e Mars.
På vägen hem var Lukas jättetrött. Vi stannade och skulle äta men han fick knappt i sig något alls. Trots att det var ärtsoppa och pannkakor! Han satt nästan och somnade. Vi promenerade hem och sen har han suttit och spelat på sitt Nintendo DS. Jag tyckte att han såg hängig och trött ut. Kändes lite varm, så jag kollade febern. Och visst har han feber… *suck* Hela eftermiddagen/kvällen har han varit helt ur fas. Mest bara legat i min säng. Spelat lite Nintendo DS. Knottrorna blir fler och fler och febern högre. Min stackars liten! Varför ska det bli så mycket på en gång? Som Daniel skrev på facebook: ”Lukas är mitt uppe i en neuropsykologisk utredning, halvtidssjukskriven, och nu har han fått vattkoppor också. Det är inte lätt att vara Lukas just nu.” Så, semester på sportlovet blir plötsligt VAB på sportlovet.

Lukas sover

När det var dags för sängen ville han inte alls ligga i sitt rum. Jag gav efter och lät honom sova i min säng. Han slocknade ganska instant. Nu sitter jag i soffan (som jag troligen får sova på i natt), äter min knäckemacka så tyst jag kan och läser på om vårdbidrag. Så snart diagnosen är klar vill jag få iväg ansökan. Varje dag som ansökan inte kommer iväg är ett par kronor som vi går miste om. Men vilken djungel det är! Att söka vårdbidrag verkar vara lika tungt som att skriva en roman!

Och när jag ändå håller på så tänker jag nog söka lite stipendier också. Jag vill ju ha en semester med min son. Lite sol, bad och bus skulle göra oss gott tror jag. (Men det blir säkerligen inte semester i ordets rätta bemärkelse…)

Categories: Blogg