Lukas i koja

Att säga att Lukas är envis är en underdrift. När han ger sig sjutton på något så ska det bli så. Kosta vad det kosta vill. Hela dagen igår, och hela dagen idag, har han kämpat med att bygga koja. De flesta barn gillar att bygga koja, men jag har aldrig tidigare sett ett barn kämpa i _timmar_ för att få ett täcke att hänga precis så som han vill. Jag förklarar för honom om och om igen att täcket är för tungt, men det skiter han i. Ska det gå så ska det gå. Efter mycket om och men övertalar jag honom att ta två stolar till hjälp. Och han gav med sig. Han tog dessa stolar och nu har han en koja. Där har han legat i flera timmar. Han har visst bestämt sig för att han ska sova där i natt. Det är bara för mig att börja bearbeta honom redan nu, så det inte blir en katastrof när han ska sova ikväll.

Jag är totalt genomförkyld. Smuttar på Kan Jang, sniffar nässpray och slappar på soffan. Börjar nojja över att Lukas säkert kommer bli förkyld också. Då vet jag inte vad jag tar mig till. Jag behöver komma ut ifrån min lägenhet snart. 2 rum och kök med en gnällig Lukas och en gnällig mamma är inte direkt hallonpaj.

Ikväll skulle vi få besök av Daniels mamma. Men jag har sagt till Daniel att dom får vara hemma hos honom. Jag kommer nog hålla mig ur vägen så jag inte smittar. Dessutom känner jag mig inte jättepepp på att sitta och prata. Min hals gör så ont! I morse kunde jag knappt få fram ett ord. Det är nog bäst att jag stannar hemma och tycker synd om mig själv. Funderar på om jag ska orka ta mig ut och köpa något gott att äta (Läs Tamarine) och sen se en film. Sugen på att se ”My soul to take” och det känns som en bra idé att göra det när Daniel ska spendera natten här. Älskar skräckfilm men är ändå mörkrädd ju. 🙂

Categories: Blogg