En gång gav jag mitt barn frukost tre gånger. Först en tallrik med yoghurt och müsli. Jag tänkte givetvis inte på att vi bytt till en annan typ av müsli (ny sort, men närapå samma som vanligt) och trodde helt enkelt att han skulle äta som vanligt. Dumt av mig. En halvtimme senare, med orörd yoghurt, förklarar han för mig att det där är hamstermat, och han har smakat på Guldis mat och tycker inte om den. Istället gör jag en rostad smörgås med ost. Det brukar han äta. Men idag ”fastnar” Lukas i sin egen värld och glömmer att äta. Trots påminnelser. En halvtimme senare klagar han och säger att smörgåsen ”har torkat”. Nu är vi inne på ett tredje försök. Yoghurt med flingor. Han har redan klagat på flingorna (som är fullkorn) men med ihärdigt tjat har han ätit halva tallriken. Jag får anse mig nöjd med det.

Frukost tre gånger
Detta är ju inte en engångsföreteelse, utan snarare ganska så vanligt i vår familj. Är det något som avviker med maten äter inte Lukas. Och är det något icke-avvikande så glömmer han ofta bort att äta. Så har det varit sedan han var nyfödd. Men då tyckte man att det var roligt att han var så uppmärksam på allt annat. Skitkul! För dom som inte ammade honom!
Jag kommer att ta upp extra matkostnader till följd av att han vägrar/glömmer äta maten när jag söker merkostnadsbidrag (hör ihop med vårdbidraget). Men vet ni, när det gäller försäkringskassan så är jag skeptisk. Det kommer säkert avslås.

**********************************************************************
När Gud hade skapat jorden tittade St.Pär ner på den och sa: i Afrika har dom torka.I Syd Amerika har dom översvämningar.I Nord Amerika har dom tromber. I Öster har dom jordbävningar. Men Sverige slipper ju undan alla katastrofer. Då log Gud illmarigt och sa: Dom har försäkringskassan.

***********************************************************************

Categories: Blogg