Usch vad jag ogillar föräldramöten! Det finns alltid ett par klämkäcka föräldrar som är så galet engagerade och tycker att alla andra också borde vara så klämkäcka och vilja göra ditt och datt. Nej tack! Jag har nog med mitt eget just nu. Dessutom tycker dessa föräldrar att vi aktivt ska söka fler barn till klassen och ”tvinga” sociala lekar. NEJ! NEJ! NEJ! Men jag vet att Lukas är speciell, så jag höll käften. Jag vill byta skola till en som förstår sig på hans behov. Det lutar nog åt att det blir byte. Det är helt uppåt väggarna som det är nu. Det kommer hela tiden nya barn (imorgon kommer det t.ex. ett) och nya lärare. Det är inte bra för Lukas. Han blir orolig och otrygg.
Det jag tror gick min väg var läxorna. Jag sa att jag tycker det är för mycket och berättade att vi lagt ca. en timme om dagen på läxor. Nu har jag begränsat till 3 timmar i veckan och skiter i om han hinner allt. Dom andra höll då med om att det varit för mycket läxor. Woho! Nu kanske det blir lite mer lagom.
På det stora hela är detta en bra skola. Det tycker jag faktiskt. Bra och engagerade lärare. MEN, det är inte rätt förutsättningar för mitt barn. Jag tror inte att en resursperson kan ändra på det.

Categories: Blogg