Autism. Högbegåvad. Impulssvårigheter.

autism
Som jag skrivit tidigare skulle jag ha funderingar över om Lukas fick denna diagnos. Jag frågade om det verkligen kan vara så när han är så duktig med språk och han var tidig att tala. Dom förklarade då att Lukas är duktig kunskapsmässigt, men han har svårt att interagera med andra människor. Han kan inte föra en dialog. Där ligger hans språkstörning. Jag kan inte påstå att det är fel.

Dom rekommenderar specialpedagogik. Jag hade alltså rätt i min känsla även där.

Idag känns livet väldigt konstigt. Inget har egentligen förändrats, vi har bara fått ord på det. Igår fick Lukas 7 år diagnosen autism. Det är skönt att få bekräftat att det man trott stämmer men samtidigt en sorg över att det är som det är. I morse sa han att han vill ha en medicin så han blev snäll och kunde få kompisar. Mitt hjärta höll på att gå sönder. Lukas ÄR världens snällaste och goaste kille. Bara lite annorlunda mot sina jämnåriga.

Categories: Blogg