Lukas, Liv och Line

Herre min hatt vad jag är trött! Det har varit en jättemysig helg, men verkligen fullt upp. Det känns nu. Hade Helene och Jesper här på besök i fredags. Jättetrevligt att umgås med dom. Sen kom Liv och Line igår och sov kvar tills idag. Dom är riktiga sötnosar båda två. 🙂
Idag har vi varit och badat på Vilundabadet. Vi hade ju lovat Lukas det eftersom han inte ”kunde” följa med skolan i fredags. Det gick bra och vi hade skoj.

Nu ska vi strax ta kväll. Innan det ska jag skicka ett mail till skolan. Så här skriver jag:

Ang. Lukas

Hej,

Som jag berättat har Lukas fått diagnosen Autism alldeles nyligen.

Lukas mår inte bra. Han har varit 50% sjukskriven de senaste 3 veckorna eftersom han blir stressad i skolan och detta har gett fysiska uttryck. Han sover dåligt, har ofta ont i magen och i huvudet.

I samtal med Marie och Sarika låter det som att det går bra för Lukas – men jag delar inte denna uppfattning. Begåvningsmässigt är Lukas duktig. Det är allt annat runt omkring som är svårt. När han kommer hem på eftermiddagen är han väldigt trött. Han orkar inte med speciellt mycket och han klarar av det han måste enbart för att vi lägger allting tillrätta för honom hemma.

Nu är det en vecka kvar tills det är tänkt att Lukas ska återgå till skola/fritids 100%. Jag arbetar normalt fulltid och behöver omsorg 7-16.15 Som situationen är nu ser jag inte att detta är möjligt och jag förväntar mig att skolan hjälper till att tillrättalägga så pass att dagarna blir lättare för honom. Detta för att vi ska kunna undvika fortsatt sjukskrivning.

Markku sa till mig att en ev. Assistent till Lukas blir aktuellt tidigast till hösten. Jag tycker inte att detta är ok då behovet är så pass stort redan nu. Om det är omöjligt att få hjälp tidigare vill jag ha detta skriftligen samt en åtgärdsplan som man kan arbeta utifrån med omedelbar verkan.

Marie och Sarika är jätteduktiga fröknar och jag vet att Marie har speciell kunskap inom Autism. Kunskap är självklart bra, men kunskapen måste omsättas i praktiken. Lukas fröknar har fullt upp med alla barn och kan inte ge Lukas den uppmärksamhet som han behöver.

Hur går vi vidare för att hjälpa Lukas?

Ps. Om ni önskar kan jag ordna ett återgivningsmöte med Cereb som gjort Lukas utredning.

 

Categories: Blogg