Yes! Äntligen är vi förbi alla fyrtio. Jag gillar verkligen inte att skriva fyrtio. Det är ett galet fult ord. Men nu är det 90 inlägg tills jag behöver skriva det igen.

Idag har jag varit riktigt duktig. Jag har betalat räkningar, gjort en ekonomisk översikt (det var jobbigt kan jag lova), mailat med min advokat, pratat med kommunen och pratat med rektorn på Smedbyskolan.

När Lukas började 6-års började han på Smedbyskolan. Vi trivdes bra där, men Lukas hade ju sina svårigheter redan då. Fröken tog upp detta med mig och vi träffade skolläkaren. Så mycket mer hände inte. Då Lukas var väldigt språkbegåvad och personalen saknade kunskap att fånga upp det intresset rekommenderade dom Engelska skolan. Vi nappade på den idén och flyttade honom dit. Nu när situationen är så pass illa som den är har jag grubblat på att flytta tillbaks Lukas. Kommer han inte in i en specialskola så kanske det ändå är bättre i Smedbyskolan där det fanns mer struktur.
Idag när jag pratade med kommunen så talar dom om för mig att Smedbyskolan har en autism-klass! Jag ringde genast till rektorn där. Hon bekräftade detta. Dom har en grupp med 1:or och 2:or och en grupp med 3:or och 4:or. Dom är 4-6 elever i varje grupp med en lärare och en assistent. Assistenten finns även med på fritids. Det finns plats kvar i gruppen med 1:or och 2:or (!!!). Dom jobbar med struktur och förutsägbarhet. Utifrån barnets förmåga integrerar man i storklasser, med det stöd som krävs. Fungerar det inte bra går man tillbaks till den lilla gruppen. Jag är positiv! På fredag ska vi dit på besök.

Jag hoppas verkligen att jag tycker att detta är ett bra alternativ. För fatta vad bra det skulle vara. Det är en bekant miljö för Lukas. Han känner redan skolan och många i personalen. En hel del av barnen också. Det är 500 meter till skolan, istället för flera mil till Ingridskolan.
Om vi tycker det är ett bra alternativ är det bara att lämna in en ansökan om byte. Inga godkännanden från rektorer eller kommun behövs. Och rektorn sa i princip att Lukas kan få en plats, men att vi ska räkna med att inskolningen tar tid. Det är inte bara tjoff-tjoff så kan han börja imorgon. Det har jag inga problem med!

Smedby gård

Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Sparkler skriver:

    Det låter ju verkligen som ett bra alternativ för L. Håller tummarna att allt går vägen och inskolningen går bra.