Trött Lukas spelar Wii

Lite seg morgon idag. Lukas vaknade mitt i natten och ropade på mig. Det var bara att ta sig ur sängen och kolla vad han ville. Jag har försökt förklara för honom att han ska gå upp och komma till mig när han vill något (det brukar i och för sig främst gälla på morgonen) men det verkar vara mission impossible.
När jag gett honom vatten och snutit hans näsa fick jag svårt att somna om. Jag har ingen aning om hur lång tid det tog.
Så vaknar han klockan 6. Jag förstår verkligen inte hur det kommer sig att han _alltid_ vaknar tidigt dom dagar han inte ska till skolan. När det är skola får jag knappt upp honom ur sängen. Det är verkligen ett mysterium för mig.

Doktorn ringde igår. Vi pratade lite om Lukas diagnos och han undrade vad vi har tänkt nu. Jag berättade om våra planer på skola. Han sa att det kan vara svårt att få beviljad skolgång i annan kommun när det finns alternativ i den egna kommunen. Han lät i alla fall positiv till Smedbyskolan och hoppades att vi skulle tycka att det var ett bra alternativ för oss.
Vi pratade om Lukas sjukskrivning. Han höll med mig om att det inte vore bra alls att sätta tillbaks Lukas på heltid i nuläget. Det MÅSTE till stöd. Vi pratade också om skolan han går på nu. Ingen av oss verkade tro att det skulle bli speciellt bra även om han fick en assistent där. Han behöver mer stöd än så. Så, doktorn lovade att sjukskriva Lukas i 4-veckors omgångar. Tills vi har löst situationen. Det verkade även som om han är villig att sjukskriva under en ev. inskolning för att det ska bli så bra som möjligt för Lukas.

Jag kan inte nog uttrycka hur glad och tacksam jag är för att vi, efter en del om och men, fick kontakt med denna doktor.

Categories: Blogg