Så börjar även denna dag att gå mot sitt slut…

Idag har vi varit och pratat med biträdande rektor på Smedbyskolan. Jag har inte samma wow-känsla som jag hade när vi var på Ingridskolan. Detta är ju en vanlig skola, med en autismklass. Och det var precis så. Det är samma fritids som icke-autistiska barnen, samma mat, samma matsal, samma det mesta. Enda skillnaden är att dom är 6 i klassen, mer stöd och struktur. Personalen verkar vara välutbildad med mycket erfarenhet. Ett stort plus. På Ingridskolan verkade det vara mer oerfaren personal, men väldigt engagerad.

På vägen hem gick jag och Daniel och resonerade. Säg att det är 10% chans att vi får en plats på Ingridskolan till hösten och det är 10% chans att kommunen beviljar specialskola i annan kommun. Då är det 1% chans att det faktiskt går att genomföra. Det är ganska låg sannolikhet.
Nu har en person på kommunen + kommunens skolöverläkare + skolsköterska talat om för mig att det är _väldigt_ svårt att bli beviljad skola utanför kommunen. Det kan hända att vi blir beviljade om vi inte kan erbjudas plats i autismklass, men kan tvingas flytta tillbaks Lukas hit och det blir en plats ledig. DET vore katastrof!

Det lutar åt att det blir Autismklass i Smedby.

Categories: Blogg