Det är inte utan att det händer saker hemma hos oss.

Nu ligger Lukas och sover på min säng. Sängen utan sängkläder. Hamstern sover, hundarna sover – och mamma är skakig.
Det var meningen att det skulle bli en lugn söndag. Den började så. Sen gick vi till tvättstugan och började tvätta alla våra sängkläder. Hemma igen var det dags att städa buren till vår hamster. Lukas hade ju köpt ett nytt ”lab” till honom igår och vi satte honom där i under tiden vi skurade buren. Plötsligt hör vi ett ILLVRÅL!
Jag springer in till Lukas och det bokstavligen forsar blod. Guldis, hamstern, har bitit Lukas i fingret. (Det var väl iofs bara en tidsfråga då Lukas inte tar till sig när man säger att sådant kan hända om man inte är försiktig.) Grejen är bara den att det inte är ett litet bett. Det är ett ordentligt jack i pekfingerspetsen. Nu är halva fingret blått, men jag har fått det att sluta blöda. Handen upp i vädret i 15 minuter hjälpte. Vi har pratat med sjukvårdsupplysningen som sa att om jacket är djupare än 2 mm vill man sy. Jag gör bedömningen att jacket i alla fall är i närheten så djupt. Så, en tid bokad på närakuten om 2 timmar.
Så somnade Lukas på min famn. Mitt underbara barn. Om jag kunde ta all hans smärta och bära åt honom!

Categories: Blogg