What a day!

Lukas fick åka till skolan imorse. Överlämningen gick bra och Lukas blev glad över att få leka i madrass-rummet. Fröken frågade lite om vad som händer för Lukas framöver. Jag berättade att vi träffat LSS-handläggare och att vi tittat lite på olika skolor. Hon verkade inte ett dugg förvånad över detta. (Snarare intresserad för att det är dags för henne själv att välja skola till sin dotter med samma diagnos.) Sen åkte jag till jobbet. Betade av lite mail och support. Sen bar det iväg igen.

Nu var det dags för nervblokad försök nr. 2. Jag är verkligen inte en person som gillar att resa med kollektivtrafiken. På vägen dit ringer telefonen – det är Daniel. När jag svarar hör jag bara en snyftande Daniel. Han fick knappt fram ett ljud. Otroligt olikt honom! Jag frågar om dom ringt från Smedby skolan och han får fram ett ynkligt ”ja”. Då frågar jag om dom sa att dom tar emot honom. ”ja” klämmer han ur sig. Det tar en liten stund innan jag får mer info. Han berättar till slut att dom sagt att Lukas är välkommen EFTER PÅSK! En och en halv vecka!
Så blev det min tur att böla. En vänlig dam på bussen sträckte fram en näsduk. *skratt*
Men förstå! Efter påsk! Det är en ENORM lättnad för oss!

Autistic Kids Rock!

Jag har precis berättat om detta för Lukas. Han sa att han vill byta skola, men inte till Smedby. ”Dom vill att jag ska dö”. Jag talade om att det är en annan klass han ska gå i. En liten klass med bara 6 barn och en fröken som är expert på Autism. Det gillades. Han sa ”jag tror det blir bra. Men Oliver kommer nog bli ledsen.” Vi kom överens om att vi kan ringa till Oliver ibland och att han kan få komma hit och leka. Då såg jag lättnaden i Lukas ögon. Han är så jävlans underbar! Ett hjärta av guld!

Imorgon ringer dom från skolan så att vi kan gå igenom hur det här ska gå till. Lukas behöver troligen en ganska lång inskolning. Men det känns i alla fall riktigt bra. Nu kommer han till en miljö som är bättre för honom. En skola där kunskap omsätts i praktiken.

Ang. foten så har jag inte så mycket att säga just nu. Jag fick två sprutor, en i foten och en nedanför knät. Gjorde ont som satan. Nu har jag lite mindre ont, men inte o-ont. Vi får se vad som sker framöver…

Categories: Blogg

2 Responses so far.


  1. Anonymous skriver:

    ÅÅÅ vad glad jag blir för er skull skönt att det löser sig för er hoppas nu på en super bra framtid för er alla <3
    Kram Lisa F

  2. Anonymous skriver:

    JA! …det ordner seg, ser du…. 🙂 Det fortener dere!
    Hilsen Tante Åse