Foto0353

Hela helgen har gått till att fixa. Lukas rum har varit fullständigt KAOS ganska länge. Tyvärr har hans rum blivit väldigt lågt prioriterat här hemma, delvis eftersom han själv inte visar något intresse. Men i och med att han fått sin diagnos och jag har börjat inse vad det innebär så förstår jag att det nog inte är så enkelt för honom. Han KAN nog inte städa, för han vet inte vart saker hör hemma. Så, nu måste hans rum fixas.
Jag har kollat ut lite förvaringsmöbler på IKEA och vi ger oss iväg dit. Eftersom jag visste vad jag skulle ha trodde jag (mitt dumma fån) att det skulle gå relativt snabbt. Tji fick jag. Det gick okej tills vi kom ner på lagret där vi skulle plocka ihop alla saker. Både det ena och det andra var slut och vi stod i lång kö för att få hjälp x3.
Vi bestämde oss för att köra på annan färg än planerat och att återkomma för vissa saker senare i veckan.

Väl hemma inser jag att vi _måste_ ha dom delar som fattas för att kunna få in dom i garderoben. Det går inte att få dit dom när garderoben är monterad. Så i morse rensade vi ut Lukas gamla hylla och bar iväg den till soprummet (den var inte ens i sådant skick att det var någon idé att lägga ut den på Blocket som skänkes). Därefter en snabb tur till IKEA i Uppsala. Jag hittade det jag skulle ha och kom hem strax efter att dom andra grejerna levererats.

När vi ska börja bygga ihop möblerna visar det sig att sidan till garderoben är sprucken!!!! #&!/&!!! Vi ringer kundtjänst och dom säger att vi kan komma och byta. Grejen är ju bara den att vi hade hemleverans eftersom garderoben inte får plats i vår bil. Det fixar sig – men det tar 7-10 dagar innan dom kommer med den nya. Där fick man för att man försökte få detta fixat under helgen.

Nu har vi i alla fall monterat ihop en hylla med lådor och en hylla för backar. Jag har lagt i fina inlägg med fack i lådorna. Perfekt för att kunna ha var sak på sin plats. Vi har sorterat, rensat och fixat. Det som är kvar är bilder på lådorna, så Lukas vet vad som ska vara på vilken plats + den där nedrans garderoben.

Bild på Lukas rum kommer när allt är klart. 🙂

Categories: Blogg