Dålig dag. Lukas började morgonen med att krångla om kläder. Han ville inte ha jacka på sig och försökte förklara för mig att han rinner bort. ”Mamma, jag blir mindre och mindre varje dag om jag rinner bort och det gör ont i skinnet”. Hmm… Men jag tycker ju att han måste ha jacka på sig…

När vi kom till skolan stannar han utanför dörren och börjar gråta. Han vill inte gå in. ”Det är så jobbigt mamma”. Mitt hjärta håller på att gå sönder. Jag kämpar för att övertyga honom om att gå in. Väl inne blir det ännu värre. En av fröknarna är hemma med sjukt barn vilket innebär att det är en fröken med alla barn. Dom har samling och det är ostrukturerat. Lukas lägger sig på mage och håller för öronen. Jag sätter mig och tittar på.

make the stupid people shut up

Barnen ska ha en ”tävling”. Fröken frågar saker som ”what day comes before Saturday”. Sen får barnet en liten stund att svara, sen börjar hela klassen ”tic-tac one, tic-tac two” osv. upp till tio. Kan inte barnet svara får han/hon sätta sig i mitten.
Jag blir illamående när jag ser detta. Flera av barnen blir gråtfärdiga. Lukas reagerar dåligt såklart. Jag får gå undan med honom till ett annat rum. Vi pratar och bestämmer att han får vara med mig idag. Det är inte en hållbar situation i skolan. Han mår FÖR dåligt. Jag kan inte lämna honom där och känna att det är ok. Precis som jag inte låter någon slå mitt barn. För mig är detta ungefär lika illa.

Categories: Blogg