I tisdags skulle Lukas börja nya skolan. Det gick åt pipsvängen. Han vaknade med feber. Så nu är skolstarten framflyttad till tionde maj.

Idag har jag tittat på ett klipp från UR Play. Om Autism och vad det är. Jag rekommenderar er att se det. När hon pratade om Erik, 10 år kom tårarna. Det kunde ha varit Lukas. Intressant att hon tar upp ämnet mobbning. Hon förklarar att skolan kan bagatellisera sådant som är jätteviktigt för barnet. Det är precis vad som hänt för Lukas. Det är första gången jag hör någon tala om detta problem!

Imorgon ska vi åka och lämna Hiro hos farmor och farfar och sedan lämna Lukas till mormor. Det blir mycket åkande, men tack och lov är mormor gullig och möter oss halvvägs.
Klockan 01.30 kommer taxin som ska köra oss till Arlanda.
Jag är faktiskt _nervös_ inför semestern. Det var länge sedan jag lämnade landet. Jag är orolig för Lukas. Jag tror verkligen mamma gör allt hon kan för att han ska ha det bra, men jag vet ju att det är jobbigt för Lukas i alla fall. Jag oroar mig för att en vecka är lång tid. Jag minns inte senast jag hade så mycket tid till MIG. Tänk om jag blir uttråkad. 😛

Nu ska jag försöka få tag på LSS-handläggaren. Hon lovade att ringa oss, om ca. 2 veckor. Det har gått betydligt längre tid. Vi är i akut behov av hjälp – då är det en plåga att sitta och vänta.

Categories: Blogg