*infogar en hel drös med svordomar*

Jag har perioder i livet då det verkligen känns som om allt jävlas med mig. Som om livet är ute efter att ta mig. Kom igen då! Ska vi se vem som vinner?!

Gick upp som vanligt i morse, i förhoppning om att komma iväg till jobbet. Väcker Lukas som inte är i form. Jag är inte superförvånad. Han gnäller och klagar på halsen. ”Den är täppt mamma. Inget kommer igenom.” En sådan förklaring får man ta på allvar. Det var en ganska tydlig signal på att han har galet ont! Jag ringer läkarmottagningen eftersom han fick fel penicillin igår. Jag och sköterskan kommer fram till att det är lika bra att vi gör en odling, så att vi vet att det är streptokocker. Bra bra…förutom… att jag inte har någon bil och läkarmottagningen ligger i Märsta. Att åka kommunalt är jobbigt för Lukas (det går, men han blir lätt trött av alla intryck) och jobbigt för vem som helst när man är sjuk. Jag ringer försäkringsbolaget för att komma om vi får ok på hyrbil. Dom ber mig återkomma imorgon!!!

Well, inget val. Vi ger oss iväg på bussar och tåg. Lukas är duktig. Han är dock väldigt mammig och drar och sliter i mig. Det känns som om han skulle vilja krypa in i mig. Mysigt kanske en del tycker. Men efter nästan 8 år är det faktiskt ganska jobbigt (se underdriften)!

Väl framme får vi konstaterat att han har en halsinfektion, streptokocker, och läkaren skriver ut ett nytt penicillin. Vi ger oss iväg mot väsby centrum för att köpa medicin, glass och skicka paket.

På apoteket visar det sig att doktorn (inte vår ”vanliga” doktor, utan läkarmottagningens doktor) skrivit fel IGEN! Apotekspersonalen kämpar nu med att få tag i doktorn. I över en timme blev vi sittandes på apoteket. Lukas var inte glad. Jag var ännu mindre glad. Men till sist ordnade det sig.

Då ringer handläggaren från försäkringskassan. Hon säger att jag inte kommer få vårdbidrag retroaktivt eftersom jag varit hemma med Lukas i ett par månader. WTF!? ”Man kan inte få ersättning två gånger för samma sak”, var förklaringen. Ok. Så om Lukas blir sjuk framöver så får vi inget vårdbidrag under den tiden? Jodå, det skulle vi få. Jag köpte inte det. Jag förklarade att vårdbidraget ska ju ersätta merarbete p.g.a. Lukas autism. Jag är hemma med Lukas nu p.g.a. Akut stressyndrom till följd av hans Autism och situation i skolan. Det är INTE samma sak. Dessutom har han periodvis varit sjuk p.g.a. svinkoppor, halsont, feber med mera.
Jag tror det gick hem. Hon skulle titta på våra läkarintyg. ”Återkommer jag inte så är det okej.”

Väl hemma däckade jag. Lukas däckade vid datorn. Jag sov. Och drömde. Ångest. Jag drömde om hur jag tappade tålamodet på Lukas. Hur jag satt och grät inför hans lärare. Hur hela jag inte orkade mer.

Men det var en dröm. Jag orkar. Jag måste orka. Men jag tar en dag i taget.

Categories: Blogg

2 Responses so far.


  1. Daniel skriver:

    Älskar dig min fina kämpe!

  2. Lovisa skriver:

    Jag hoppas att ni kan bli beviljade färdtjänst till Lukas+ en följeslagare!