Idag när jag kom hem låg det ett brev från försäkringskassan och väntade på mig. I och för sig inte ovanligt, men denna gång var det ett lite mer speciellt brev. Det gäller vårdbidraget.
Handläggaren föreslår tre fjärdedels vårdbidrag med 18% för merkostnader.
Det kunde inte kännas mer rätt. Ska jag vara ärlig hade ett helt känts ”för mycket”. Självklart menar jag inte att man skulle få för mycket pengar, utan snarare att belastningen på oss som föräldrar skulle kunna vara något högre. Exempelvis om man inte fick sova om nätterna. Det får vi, och jag vill tro att det är av den orsaken vi får 3/4. Jag är också glad för att försäkringskassan ser vilket merjobb vi har.

Vårdbidragsansökan svar

För den som undrar, i rena pengar handlar det om ca. 5000 kr efter skatt. 6688 kr före skatt. (Vi får en liten skattelättnad på grund av 18% merkostnader.) Självklart kommer detta att hjälpa vår ekonomi. Jag är enormt glad över det då jag haft det kämpigt med ekonomin så länge jag kan minnas. Men samtidigt… vi har merkostnader p.g.a att vi har ett funktionshindrat barn. Så egentligen kanske vi inte får så mycket mer pengar över? Jag vet inte, men det kan vara så. Vi VAB:ar mer, vi ringer mer, vi åker till doktorn och habilitering mer, vi använder skrivaren mer, vi tvättar mer, vi får slänga mer mat, Lukas tappar bort mer, han sliter på sina kläder mer…

Vårdbidragsansökan motivering merkostnader

Det första vi kommer att göra när vi får dessa pengar är att åka och hälsa på Lukas pappa i London. Det känns som en bra investering. Lukas saknar sin pappa enormt mycket och för mig och Daniel kan det vara nyttigt att åka och se hur dom har det där. Och som jag skrivit innan, jag kan inte låta Lukas resa på egen hand. Nu har vi en chans att hjälpa och då gör vi det. Det är inte utan att jag oroar mig lite. Hur ska det gå? Hur ska jag orka? Hur kommer det att vara? Men jag försöker tänka positivt. Det kommer gå skitbra! 😛

Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Superkex skriver:

    Grattis! Så skönt för er att det är klart och att det blev ett beslut som du är nöjd med.