Jag älskar verkligen mina två killar! Mina speciella, fantastiska och duktiga killar! Mitt hjärta bubblar nästan över när jag ser hur dom två trivs och har roligt tillsammans. Jag kan till och med bli avis på att dom förstår varandra så mycket bättre än vad jag någonsin kan göra. 🙂

Daniel och Lukas
Denna vecka skulle Daniel ha semester och vara hemma med Lukas. Det gick sådär. Daniel mår inte helt 100 själv, och har sökt hjälp. Men hans energinivå är helt klart inte på topp. Och med en Lukas (som inte heller har toppen energinivå) krävs det tyvärr en hel del energi. Nu fick jag rycka in och hjälpa till. Det blev alltså ingen vecka med heltids-jobb. Jag går hemma och försöker avlasta så gott jag kan. Det är en skitsvår balans. Att hjälpa – men inte ta över. Daniel är ingen höjdare på att be om hjälp – så jag måste försöka läsa av hans behov så gott jag kan.

På eftermiddagen idag var jag och Lukas till habiliteringen. Woho! Enhetschefen har fixat så vi fick träffa en arbetsterapeut innan dom går på semester. Det tackar vi för!
Arbetsterapeuten, Helena, var superbra. Hon hade ett enormt tålamod och pratade massor med Lukas. Han svamlade såklart på om allt och inget – helt orelevant för det vi var där för, men hon lyssnade och svarade. Stor eloge för det – det är inte många som orkar lyssna på Lukas så länge!
Jag gick igenom min lista på hjälpmedel som jag funderar över. Dom saker hon var osäker på lovade hon att kolla upp. Listan ser ut så här:

bolltäcke – klart

wake-up lampa
Cognitaklockan
Tavla i veckans färger
Time Timer (vanlig + armband)
Talande väckarklocka
Dagschema
MEMOplanner
Månad Väggjättealmanacka
Planeringsklocka, Sigvart
Strukturschema
Bildprogram
Skosnörelås Fixlock
Timstocken
Sensit alt. peapod?

TimstockVi fick testa timstocken medan vi var där, vilket gjorde att jag valde bort den direkt, Lukas blev helt insnöad på prickarna och kunde inte alls koncentrera sig på något annat. Det är säkert en bra klocka för många – men inte för oss. Istället förskriver hon en Time Timer, som vi vet funkar bra. Hon lovade att kolla upp om vi kan få armbandsklocka men det var osäkert. Hon visste inte ens om att det fanns.

Vi valde mellan sigvart-tavla och en MEMO-planner och kom fram till att MEMO-planner troligen passar oss bättre. Så det är också på g.

Dessutom förskriver hon veckoschema och ett bildprogram.

Jag är jättenöjd! Det känns som om jag fick ut precis det jag ville av detta möte. Att hon var öppen och lyhörd för mina önskemål, samtidigt som hon kollade av med Lukas, kändes jättebra.

På fredag åker vi till London. Jag känner mig inte helt pepp inför denna resa. Men jag biter i det sura äpplet och hoppas att Lukas uppskattar det. Han ser i alla fall fram emot att åka och har längtat riktigt länge!

Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Daniel skriver:

    Du är så himla bra älsklingen min!