Semestern börjar gå mot sitt slut. Daniel började jobba i måndags och kommande måndag är det min tur. Det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen. Tyvärr är det ju sommarfritids, men eftersom doktorn fortsatt sjukskrivningen för Lukas känns det ändå ok. Målsättningen är att det ska gå att ha honom i skolan/på fritids halvtid under kommande 4 veckor. Vid behov får vi ta 100% och då skriver han intyg på det i efterhand. tvångsbeteenden, perserveration och självmutilism”. Fina ord. 😛 Jag ska kontakta BUP för att be om hjälp med detta. Förhoppningsvis har dom något att komma med. Ska ju även pusha för adhd-utredning.

cute but psycho. things even out.
Ett av dom stora problemen vi har med Lukas är bl.a. hans behov av att köpa saker. Hur mycket han än får, så är han aldrig nöjd. Det är alltid något som saknas. Och saknas något är det nästan outhärdligt för honom. Jag klarar inte av att hantera detta utan hjälp. Man kan lätt tro att han bara är bortskämd, men så är det inte. Han har svårt att förstå värdet av pengar, att pengar kan ta slut och att se att det inte ÄR så viktigt som han tror att ha alla dessa saker.

Idag har jag även suttit med ansökan om assistans. Det har gått okej att fylla i den och att förklara problemen med hygien, mat osv. men när jag ska förklara Lukas svårighet med kommunikation tar det stopp. Det är verkligen jättesvårt att förklara skillnaden på att kunna rabbla ord och att faktiskt kunna förmedla ett budskap. Lukas är jätteduktig på att prata! Dock är det mest Jibberish han pratar.

Något som är högaktuellt hos oss just nu är tankar på husköp. Vi vill verkligen flytta till hus och jag är övertygad om att det är bäst för Lukas. Dock är det SVINDYRT med hus i stockholmsområdet. Jag vill inte lägga så mycket pengar på boende. Så nu går vi i funderingar på att flytta härifrån. Men det är mycket som ska kluras ut och vägas in i ekvationen. Många om och men.

Categories: Blogg