Lukas på Gröna LundIgår var det min 1-årsdag! Tänk hur dåligt jag mådde för ett år sedan, och hur mycket bättre jag mår idag! Jag är verkligen glad för att jag gjorde en Gastric Bypass. Jag är tillbaks till att vara Ida, som hon ska vara. 🙂
Det är dags för 1-årskontroll och jag och Lukas åkte till Ersta sjukhus för att ta blodprover på mig. Efter det så gick vi på Gröna Lund. Både Lukas och jag älskar karuseller så vi tyckte att det var något speciellt och såg fram emot det. Vi hade planerat vilka karuseller vi skulle åka och förberett oss ordentligt.

Redan en halvtimme innan grönan öppnade så var det fullt med människor. Jag blev lite chockad. Allt som minutrarna gick så blev det mer och mer folk. Vi hade köpt åkband eftersom planen var att åka en hel del. Det var i stort sett bortkastat. 4 karuseller orkade vi med. Köerna, även på barnkarusellerna, var över 30 minuter! Lukas klarar inte av att stå i kö så länge. Speciellt inte om och om igen! Solen sken och det var VARMT! När man behövde köpa dricka var det kö där också. Vi stod i kö i säkert 15 minuter för att köpa något att dricka! Redan efter en och en halv timme säger Lukas att han inte orkar mer. Mammas hjärta! Jag blev så ställd över att han kunde notera det hos sig själv!
Vi gick och satte oss och väntade på Tobbe trollkarl. Redan 45 minuter innan han skulle uppträda. Där var det i alla fall skugga och nästan folktomt. (Fram tills ca. 20 minuter före föreställningen.) Lukas låg ner med huvudet i mitt knä och tittade på time-timern. När Tobbe kom ut på scenen blev det succé! Lukas skrattade massor och var verkligen ”med”! Det var härligt att se!
MEN… när uppträdandet var slut var det om möjligt ännu mer knökfullt på grönan. Vi bestämde oss för att åka hem, men först ville Lukas spela på chokladhjulet. Jag var tvungen att ta ut kontanter för detta. Och gissa vad. KÖ! Lång kö! Jag sa ifrån och vi gick därifrån. Besvikna. Ledsna. Trötta. Jag köpte en ballong åt Lukas, i ett försök att göra det hela lite mindre svårt. Men det spelar ju egentligen ingen roll. Det var karuseller vi ville åka! Dom coola, häftiga karusellerna. Det vi (kunde) åka var tekoppar, mini-fritt fall, blå tåget samt mini-pariserhjulet.

Nej, ALDRIG mer Gröna Lund!

Categories: Blogg