Vi ska köpa hus. Japp, vi har bestämt oss. Nu ska vi bara få klart allt det praktiska runt omkring. Att köpa hus är inget litet projekt.

Det som säkert chockar många är att vi inte kommer köpa hus här i Upplands Väsby. Saken är den att jag tycker att det är helt uppåt väggarna dyrt i stockholmstrakten. För mig är hus och trädgård väldigt viktigt. Men det betyder inte att jag är villig att lägga alla våra pengar på huset! Varför bo kvar i Väsby och behöva betala 4 gånger så mycket för huset vi vill ha?
Det som talar för att bo kvar här är:

1. Jobb. Visst, jobb är trygghet. Jobb är pengar. Men livet är mer än jobb. Dessutom är det inte omöjligt att hitta jobb utanför stan. Svårare, ja. Men inte omöjligt. (Sen har vi alternativa förslag på hur både jobbet och vi skulle kunna tjäna på vår flytt, men det är en annan historia.)
Jag är ganska övertygad om att jag kan få jobb i trakterna dit vi vill flytta. För Daniel är det något svårare. Men Daniel är bra och duktig. Han kan hitta något.

Categories: Blogg