Detta är veckan from hell. Det är mycket nu.

Den stora bomben är släppt. Vi ska flytta. Vi har meddelat ägarna på jobbet. Inom ett år räknar vi med att flytta från Upplands Väsby.

Vi håller på att jobba med det praktiska kring husköp och flytt. Det är mycket som måste falla på plats och rätt hus ska dyka upp.

Vi vill flytta till Rönneshytta med omnejd. Vi är i stort behov av hjälp. Kommunen här ger oss inte den hjälp vi behöver. Så vi får hoppas på familjen. Vi mår inte heller bra av att bo som vi gör. Det är trångt, vi går på varandra och det är grannar som stör. Både jag och Lukas håller på att bli tokiga. Att flytta ut på landet tror jag skulle ge oss ett annat lugn.

Nästa stora grej är att Daniel ska utredas för Asperger syndrom. Saker faller på plats, men det är mycket som snurrar i våra huvuden.

Igår tittade vi på diagnoskriterierna för ADHD. Vi konstaterade att Lukas uppfyller ALLA kriterier – utan tvekan. På måndag ska vi till BUP för att göra en sammanställning på orsaker till varför vi tror Lukas har ADHD. Utifrån det tas beslut om utredning. Jag kommer då även att ta upp frågan om ev. medicinering. Jag tycker inte att Lukas ska behöva gå och må dåligt bara för att utredningen drar ut på tiden. Kan medicin hjälpa? Då är det värt ett försök.

På lördag ska vi försöka få klart ansökan om assistans. Det är tungt att skriva. Önskar att någon kunde skriva den åt mig, men jag kämpar vidare.

Skolan har gått okej sedan i tisdags. Idag när jag kom och hämtade Lukas berättade assistenten att Lukas hittat hörselskydd och använt dom hela eftermiddagen. <3 Dock hade han inte ätit. Inte direkt ovanligt, men illa som bara den. Lukas älskar "sin" assistent. Det är jätteskönt att höra! Nästa vecka ska vi försöka oss på heltid. Det blir spännande...

Categories: Blogg