Påsk. Underbara högtid. Eller? Påsk är en av dom där högtiderna som jag inte riktigt förstått mig på. Hur firar man egentligen påsk? Påsk för mig innebär ägg till frukost, vilket jag iofs äter till frukost flera gånger om året, påskägg och påskliljor.

Jag har aldrig haft påskmiddag med släkten eller gjort något speciellt denna högtid. Hur gör andra?

Jag kan ju inte riktigt fråga min man, för han bryr sig ju egentligen inte om högtider alls. Han kan tycka att det är trevligt om jag fixar till något, men han har inga speciella traditioner som han vill att vi ska ta vara på.

Lukas älskar högtider. Han har ju en bestämd bild av hur dessa dagar ska se ut. Eller i alla fall hur morgonen ska se ut. Eftersom planen egentligen var att vi skulle åka bort idag så fick Lukas sitt påskägg igår. Ett gyllene ägg, fullproppat med godis. Igår eftermiddag var det slut.

Idag när han vaknar ylar han: ”MAAAAMMAAAA!”. Jag rusar upp till honom och han säger: ”Det finns inget ägg till mig!!!!”. Panikläge! Han har inte förstått att eftersom han fick sitt påskägg igår, blir det inget idag. Det är bara att göra om, göra rätt. Han får få ett ägg till…

Påskägg

Categories: Blogg