Idag är en speciell dag. Det är världsautismdagen. Den infaller varje år den 2:a April. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling i januari 2008.


”Låt oss tillsammans med personer med autism, deras familjer och deras företrädare bilda en gemenskap av röster för ökad medvetenhet och förståelse. Låt oss också se på oss själva och omvärdera våra egna och våra samhällens attityder så att vi kan göra oss av med de fördomar som ligger till grund för diskriminering av personer med funktionshinder. Låt oss förbinda oss till att skapa ett rättvist samhälle som bryr sig om och som kan ge sann värdighet och rättigheter åt alla.”

Ban Ki-moon
FN:s generalsekreterare

världsautismdagen

Jag har tyvärr inte kunnat delta i de aktiviteter som arrangerats idag, runt om i landet. Autism- och Aspergerföreningen i Örebro Län stod med ett informationsbord på stadsbiblioteket i Örebro samt deltog vid autismgruppens film-visning under kvällen.

Jag har varit på en snabbvisit till Norge och kom just hem. Borta bra – men hemma bäst. Jag kom hem till tre glada killar! Det var en underbar känsla eftersom jag var orolig att dom skulle vara oroliga och ”krävande” när jag varit borta. Men icke sa nicke. Det gick så fantastiskt bra! Lukas och Hiro var jättebusiga och gosiga. Mannen var på gott humör och nu ligger han och vovven i sängen och väntar på mig.

Så jag ska avsluta den här dagen med att ge mina pojkar varsin extra puss. Dom är underbara, fantastiska, smarta, söta, kärleksfulla och autistiska. Jag älskar dom med varje cell i min kropp!

Categories: Blogg