Alla har nog upplevt det någon gång. Att livet suger. Jag har svårt att tro den som påstår något annat. Men det kan ju suga olika mycket, olika länge och på olika sätt. Alla liv är unika och alla upplevelser likaså. Igår fick jag träffa 15 nya bekantskaper – höra på 15 olika ”livet suger”-berättelser. Men det härligaste av allt var det positiva! Hur vi tillsammans gör skillnad och hjälper oss själva och andra! 

För så är det faktiskt. Med varje jobbig erfarenhet vi får, lär vi oss något nytt. Framförallt om oss själva. Du klarade det där också! Du kom faktiskt ut helskinnad på andra sidan. Kanske med några ärr, men annars hel och fräsch! 😉

Tänk bara vad mycket jag har lärt mig tack vare Lukas, min pojke! Han är min solstråle, min stolthet och den absolut klokaste människa jag har träffat. Han har svårt att knyta sina skor, få kompisar och svårt att tolka omvärlden. Men banne mig, han är det starkaste ljuset av dom alla! Och han, precis som jag, är öppen med sina svårigheter. Han berättar gärna för allt och alla om sina funktionsnedsättningar. Inte för att ”skylla på”, utan som han förklarade för mig ”då förstår dom kanske mig bättre”.

livet suger
Min uppmaning till dig som läser; våga prata om det! Dela med dig om livet suger! Du gör dig själv och andra en tjänst. För ingen mår bra av att hålla det inuti. Precis som vi klagar när det gör ont i ryggen kan vi behöva klaga när det gör ont i själen! Det är okej!

Categories: Blogg