För ungefär en månad sedan höll jag en föreläsning på Anhörigcentrum i Örebro om hur det är att växa upp med syskon som har en funktionsnedsättning. Min berättelse. Min sanning. För mig var det väldigt känsloladdat, men viktigt. 

Alla som lever med långvarig sjukdom, funktionsnedsättning eller andra utmaningar vet hur svårt och tungt det kan vara. Jag omges av det åt alla möjliga håll och kanter, och så har det alltid varit. Jag vet hur det är att vara den duktiga flickan. Att vilja skydda min familj från allt som är jobbigt. Gjort allt jag kunnat för att min mamma och mina syskon ska må bra. Och inte alltid lyckats.
I Oktober är det anhörigveckan. Just nu försöker jag få igång lite samarbeten med olika kommuner, i förhoppning om att dom ska anlita mig. Det är ett viktigt budskap jag kommer med. Budskapet handlar om att våga prata! Våga fråga!

Det behöver inte vara svårt att hjälpa barn som har det jobbigt. Ett bekräftande ord kan vara tillräckligt! ”Jag vet att det är skitjobbigt! Ibland suger livet!”.

Liten Ida

Categories: Blogg