Hur ofta får man inte höra att man måste ta hand om sig själv och vikten av ”egentid”? Jag har hört det otaliga gånger och jag har verkligen försökt göra det till mitt eget mantra. Jag har nog testat på det mesta och försökt hävda att det är ”egentid”. Mindfullness, massage, shopping, titta på tv-serier osv. Men har det gett mig det där jag verkligen behöver? Allt det där är ju självklart skönt, mer eller mindre nyttigt och så. Men var det verkligen det jag innerst inne behövde? Fick det mig att bli mindre stressad? Mindre deppig eller mindre utmattad? Faktiskt inte.

Jag har, efter alla dessa år, kommit på vad det är jag behöver. Visst är det knäppt! Att det ska behöva ta så lång tid! Men faktum är att ett riktigt intresse är det jag behöver. Och det jag tror att många av oss utbrända föräldrar behöver.
Att ägna sig åt något man tycker är roligt, givande och fascinerande. Det behöver inte vara i form av vila – det viktiga är att man har riktigt skoj när man gör det. Att man kan släppa alla tankar på det som stressar eller drar ner humören, medan man utför sin aktivitet.
För mig är det hundarna. Det är nu tio år sedan jag skaffade min första hund. Då gick jag in för att träna henne ordentligt. Hon blev riktigt väluppfostrad och fin. Tankar på utställningar började snurra runt i mitt huvud. Min hund var ett år när jag fick min son. Livet blev en rejäl berg-och-dal-bana.

Hundarna fick stå åt sidan.

Men nu har jag kommit till insikt. Nästan pinsamt att det tagit mig så lång tid. Men faktum är att när jag gosar ner mitt ansikte i min vovves gosiga päls så slappnar jag av. När jag leker med honom glömmer jag allt jobbigt. När han lär sig ett nytt trick bubblar lyckan inom mig.

Vad får dig att bubbla på insidan? Tillåter du dig att bubbla ibland?

hundar

Categories: Blogg