Nationella anhörigdagen är nu på Söndag. 6/10. Över hela landet uppmärksammas anhörigdagen och/eller anhörigveckan genom olika arrangemang. Många kommuner erbjuder föreläsningar till anhöriga, en väldigt bra form av anhörigstöd, då många uppskattar igenkänningsfaktorn.

Att få höra om de svårigheter som finns, men också få lyssna till någon som kan visa på vägar framåt. Just detta, att sprida kunskap och inge hopp är sådant som jag och andra attitydambassadörer gör.

På onsdag ska jag, för första gången, hålla min föreläsning ”Drömmen om Pappa”. Det är en berättelse om hur det är att vara anhörig till någon med missbruk. Det är ingen svart, otäck saga om ett barn i misär. Istället berättar jag om hur fel det kan bli, om man inte ser barnets behov och om ingen förklarar och berättar om sjukdomen.

Drömmen om pappa

Drömmen om pappa

Ur ”Drömmen om Pappa”:

Det var en period när jag gick på gymnasiet. Då skulle vi lyssna på nyktra missbrukare som skulle berätta sina historier. Det var inte första gången. Jag hatade det. Hela aulan var full av elever och där uppe stod han. Äcklig. Jävlig. Elak. Svikare. Egoist. Vad fan ska vi lyssna på dig för? Du berättar om hur du saknade dina barn! Vad har du för rätt att göra det? Har du rätt att klaga? Ska vi tycka synd om dig nu? Din jävel!
För första gången fick jag utlopp för mina känslor. PANG! En stol flög in i väggen. PANG! Åt andra hållet. PANG! Jag springer ut i korridoren och tårarna sprutar. Ilskan rusar genom min kropp och den vill ut. Den måste komma ut! Men jag sitter som förlamad. 
 
2/10 kl. 18.30-20.30 Plats: Södertälje, Gästgivaregatan 5, plan 5
 
Categories: Blogg

One Response so far.


  1. Lia skriver:

    ❤️ Starkt av dig, mycket beundransvärt ❤️
    Kram