Jag heter Ida Otterholm och jag bor i ett litet hus i vackra Askersund, tillsammans med min man och min son. På fritiden är jag aktiv med mina hundar, ser gärna på en bra serie eller läser en bra bok.

Mitt första jobb var som personlig assistent, ett jobb som fick mig att inse hur mycket jag tycker om att kunna hjälpa andra människor.

Jag har jobbat inom vården i många år och har både yrkeserfarenhet och privat erfarenhet av funktionshinder. Utöver detta har jag pedagogisk utbildning samt erfarenhet och har spetskompetens inom handikappvetenskapen. Min främsta inriktning är inom handikapprätt och autismspektrumtillstånd.

Jag brinner för att hjälpa andra människor, är lösningsfokuserad och tycker om att se andra växa. I mitt arbete som medmänniska och stödperson anser jag att det viktigaste är förmågan att lyssna, hjälpa till att sortera och skapa medvetenhet.
 – Det mesta går att lösa – det tar bara lite olika lång tid! Min största tillgång är min egen livserfarenhet och förmåga att relatera.

Jag är uppväxt med syskon som har funktionsnedsättningar, gift med en man som har funktionsnedsättning samt har barn med funktionsnedsättning. Med det följer att man själv går igenom svåra perioder i livet. Jag har egen erfarenhet av post-traumatisk stress, depression, utmatningssyndrom m.m. Idag har jag även egen diagnos inom autism-spektrumet.

Det finns ingen ”mirakelkur” till problemen, men jag finns här för att stötta och hjälpa dig så att du själv hittar vägen till en lösning.